Skulle en robot kunna skriva det här inlägget?
digitlive DIGIT - live it or leave it digit live
j
Skulle en robot kunna skriva det här inlägget?

Skulle en robot kunna skriva det här inlägget?

Hej,

När jag fick i uppdrag att skriva det här inlägget, vars syfte är att bjuda in dig till ett seminarium om vår digitaliserade framtid, kom jag att tänka på en artikel som gjorde mig lite illa till mods.

Den handlade om Alibabas copywriter-bot, som producerar över 20 000 rader reklamtext i sekunden. Ja, du läste rätt. I sekunden. Boten hade alltså hunnit skriva flera miljoner versioner av det här mailet – innan jag ens hämtat mitt kaffe.

Vad innebär det för mitt jobb i framtiden? Eller, ännu viktigare: för ditt? Flera industrijobb har redan till stor del robotiserats. Snart är det dags för många tjänstejobb att gå samma väg.

Så, vad ska vi göra? Kura ihop oss till små bollar och hoppas att våra robotdammsugare kommer ihåg att vi var rätt schyssta ändå?

Mina uppdragsgivare tycker inte det. De menar att tvärtom att framtiden ser ljus ut, särskilt för de som följer med i utvecklingen och omfamnar digitaliseringens möjligheter.

De möjligheterna kommer att diskuteras på DIGIT.

Jag kommer att vara där. Du med? Säkra din biljett redan idag!

Lars Milde, Infused

Läs också…

Om DIGIT

Om DIGIT

Om DIGIT "Grymt! Vilken lineup ni fått ihop… tror aldrig någon annan har varit i närheten av det.” Göran Adlén "Briljant! Vilket järngäng.” Michael Christensen, Speaker Agent

läs mer
Share This